Vad är det som går och går och..??

Jo tiden, det går så snabbt att jag knappt hinner med att andas nu för tiden. Över en vecka sedan jag skrev och det har hänt sjukt mycket. Jag har pysslat, fikat, haft myskväll med Sanna, hon har fått körkort, lovet är slut och jag har inte pluggat ett dugg. Varför undrar både jag själv och andra. Jo för jag tycker det är mycket roligare, mysigare, häftigare och mer trivsamt att pyssla. Jag har köpt ståltråd för flera lappar och nu om dagarna är jag ett freak som sitter och snurrar den och trär vackra pärlor på den som utsmyckning. Jag har även sytt ljuslyktor av farmors gamla överlakan, det var ett svårt beslut att ta innan jag fattade saxen och klöpp ut den första biten, och guuuud vad bra det blev. Jag skulle ha lagt ut bilder och visat er om jag orkat och kunnat, men bilduppläggningar är inte min grej lixom. MEn iallafall. Ståltråden har blivit prinsesskronos och hjärtan, oh vad jag älskat denna still! Både rosa och vita pärlor pryder mina ståltrådamodeller, några av dessa hjärtan pryder även tändsticksaskar, tänk vad mycket man kan göra med ståltråd hörrni! Men igår var det iaf tjejkväll på stan' så jag och min käre vän Angelica for till city och spenderade pengar, den blev en väst, trasiga jeanslegings, ett skärp och lite smått och gott. Jag spenderar pengar som om jag vore rik och de växte på mitt äppelträd, men det är också ett intresse som fått mer tid den senaset tiden, mer pyssling och shopping åt folket=)
Pussokramski

Älgjakt

Såg inte tillstymmelse till en älg idag, tur eller otur, bestäm själv. Skjuta eller inte skjuta är ju frågan?! Men inte lider jag för det, jag har ju fikat idag, nästan hela tiden, och så har jag lyssnat p jaktradion.
+"Blablabla! "
- "Jag hö dig inte"!
+"blablablablabla"
-Jag hör dig inte!"
Någon annan "LADDA BATTERIERNA!"
haha, jag fick ett litet fnissanfall där
Sen var det annan som missade sin älg fast trodde den var skadeskjuten. Så anropar "grannen" och denne ser en älg "springa förbi i 120", haha. Då gick Johan som hade skjutit och kollat där han hade skjutit, då hade han träffat en tall så det blev en mindre jordbävning så inte undra på att älgen flydde!!
07.00 Samling sandsbone
07.30 Mot passet, hinner höra 2 skott innan vi kom fram, 1 dm snö
08.10Har suttit en liiten stund, pappa tar förta kaffet
09.00 Gör eld
09.22 Te+mackor
09.38 Pappa "lockar" på älgarna med ett roligt ljud
09.39 2skott "neråt"
09.51 1 smäll åt "sigges håll", Grossjön
09.46- Grillar digestivekex, Gott
09.55 2 smällar "rakt fram"
1000  Radio- ulf sköt en ko
10.32 TYST Radiolyssning och te och mackor
10.39 1 smäll nedåt arne
10.47 Johan Ö sköt tall
10.48 Grillar falukorv
11.11 Smäll "oppöver linjen"
11.31 PANG bakom oss
11.48 Sopptaajm
12.35 2/3 skott bakom oss
13.15 Te, hm, kallt vatten, mackor
14.02Smäller från Långbrodsbone
14.15  Mandariner
14.45 Kaffe och mackor
14.50 Börjar packa ihop
15.30 på väg hem
Sen nu på kvällen Har farbror rolg och kusin Mats ätit här, Rolf bor i stugan under jakten och mats är här tillsfälligt.. Dessutom har jag försökt mig på lite studier, men det gick käpprätt åt skogen om jag ska uttala mig å rätt sätt!
Godnatt

Sunday always comes late...

Nejdå, denna söndag känns bra. Riktigt bra. För jag är ledig från skolan imorgon, jiho. Då kanske jag ska jaga älg, ute i skogen. Det är lite roligt att sitta där, fika och hålla öronen spända för att lyssna efter skall och knakande grenar. Fast jag  vet inte om jag vill vara med och skjuta en älg, lite synd om dom.. Fast känns ändå bättre att äta vilda frigående djur än en fängslad gris till exempel..
Så igår kom hela jaktlaget hit, nejdå. Mina två farbröder, Oscar (kusinbarn) och Mats som ör min kusin, alla utom farbror evert jagar, så dom kommer väl snart he och ska ha mat. The whole gang äter nämligen här hos oss, lite jobbigt och lite roligt på samma gång!! =)
Sen måste jag försöka ta itu med alla läxor.. Uscha, DISLIKE!!!!!

Jag vill ha..

Jag vill ha en snygg design som speglar mig!!! Men jag kan inte, jag vet inte hur man göööör=( Så tråkigy med denna bruna utan bilder på mig. Jag vill ha blommor också!

Jag älskar..

Jag älskar fredagar. Dom är hur underbara som helst!! Finns ingen dag som är bättre än just denna dag. Börjar dagen med en idrottslektion, sedan följer 2.5timmars vårdlektion med eget arbete(Oftast). Slutar tolv och om jag inte springer till tolvbussen så kan jag strosa runt på stan', kika i blomsterbutiker och köpa kläder. Jag älskar interflora, blåklinten och finess. FIna blommor, krukor, ljus, och olika dekorationer eller mindre inredningsartiklar. That's my life you know! Vill bara köpa köpa och köpa, och ibland så slinker det ner någon liten pryl eller växt och plånboken lättar. Då blir mamma inte glad. "Olivia, Vi har ju redan så mycket kraffs!" Vadå kraffs säger jag då, man måste ju variera sig, eller vad säger du? Sen vill jag byta ut alla hennes olika gamla fula saker, men jag har insett att det inte sker under en vecka. Jag har arbetat under flera år nu med att försöka få till ett ljust och lantligt romantiskt hem, men jag lyckas aldrig! Jag får helt enklelt vänta till jag får ett eget litet krypin =)

Idag

Idag var jag på en väldigt bra föreläsning, först med Siv-Britt Björktomta och sedan med Arhe Hamednaca. Den sistnämna var väldigt bra! Han pratade om integration och hedersvåld. Arhe var även mannen som grundade Sharif Hjältar på fryshuset. Väldigt lättsam man verkade kämpa för sin sak och skämtade om att vara svart och så vidare. Siv-Britts föreläsning om hederrelaterat våld var väldigt monoton, hon var en trist föreläsare som mest tjuvkikade på sin dataskärm och bara kikade på den nedersta raden till vänster. Oerfaren? Vad vet jag. Men Arhe, Arne fast med h som han själv sa, var en stark individ som påverkade hela gruppen i hörsalen tror jag. Han visste vad han pratade om och hur han skulle berätta det fär sina åhörare. Jag tror man googla på honom och även gå in på www.fryshuset.se.
På eftermiddagen så hade vi historia och lite info av vår syo, om högskoleprovet och intagningar på högskolan. Provet gick bra, almost full pott på poängdelen, så minst ett starkt VG räknar jag med! HAH
NU på kvällen var vi ju på träning, jättebra pass var det ju inte.. Lit etjatigt. Men imorgon blir det motionsgympa och circelträning, kanske känns lite tyngre. Annars är det ett superbra träningsalternativ nu under uppehållet från fotbollen. Kostar 350kronor för en termin plus medlemsavgiften på 50kronor. Så 400 för 9 olika pass i veckan, och då får vi gå på vattenaerobic p åtisdagar. KANON =)

Föreläsare 14/10 2009

Arhe Hamednaca

Träning

Precis ätit och ska snart gå till bussen för att åka in och träna i stan, idag står muskelpass på schemat. I måndags var det konditionsstep och funktionell styrka. Riktigt kul med roligt sällskap: Syster Ida och Koola Karin=)
Hej

Nu é det kväller!

Ska alldeles snart ta och vandra mot min stora sköna säng som väntar. Kanske tänder ett litet ljus och läser en stund först. Såå mysigt. Har hunnit med att plugga lite nu på kvällskvisten, har ju en religionsuppgift som ska in på torsdag, ajaja. Fast vår lärare är pappaledig 10dagar så vet inte om han är stenhård med inlämningsdatumet.. I vilket falll som helst så har jag bland annat tre skriftliga diskussioner som ska skrivas på idrott b med, och apropå Idrott B. Jag är less... Kommer jag stå ut ända fram till majmed detta, spektakel. Jag trodde idrott b var mycket seriöst och mycket träna och leda, men det mesta tycker jag är lek. Sen vet int jag om det beror på min inställning, men så fort hårdträning kommer på tal så suckar resten av gruppen. Men snart ska vi få dyka med tuber iallafall, något att se fram emot..
Vad vill du? och vad vill jag?

Igår var det måndag..

..och idag är det tisdag. Igår kväll var iaf fröken Fernqvist med mig och Ida och tränade step pch funk. styrka, jag tror dessa två damer har lite känning idag faktiskt;) Men det gick bra och det känns som om det var bra träning. Något jag tyckte var extra roligt var att vår handledare genom projketarbetet bett oss att ta reda på hur vi vill vara som ledare för gruppen vi ska träna, kan berätta mer sen, och jag har hittat min förebild. Trodde det var Rakel som vi hade i idrott och hälsa a, men hon som ledde styrkan igår var helt outstanding, jag satt och log med henne samtidigt som jag gjorde övningarna. Det lyste om henne. !
Nu ska ja iallafall iväg till skolan, börjar egentligen precis nu, men glömde plånboken hemma när jag gick till bussen imorse och hann inte p den sen. Pappa skulle kika efter den och komma ner till bussen, men han hittade inte plånboken, med ursäkt att den såg ut som ett pennskrin. HAHA. Ja så nu ska jga iallafall åka med busssen som går om en kvart, och då ska jag till skolan och skriva ett historiaprov, jippie. Hiihi. Fint väder var det idag också, soligt och fint, skönt för dom som redan börjat älgjakten. Dessutom var det lite snö på backen idag, så fint och  mysigt..
Klart slut!

Sunday bloody sunday

Gårdagen blev, ja , LYCKAD!! Var nyker om man bortser från lite bål och middagsdrycken. Jag har verkligen underbara lagkamrater!! Vi åt, pratade minne och kikade på fotbollen. Fy skam Sverige.. Tur att vi har Zlatan (Ullis) i laget iaf =) Vi lekte även en lek, White Elephant, en byteslek osm leks kring jularna in America. Alla skulle vi ha med oss ett smycke i ett fint inslaget paket. Sedan fick vi ett varsitt nummer och nummer ett fick börja med att öppna ettt paket inför alla, och vara jjätteglad över sitt jättefina halsband. Nästa person fick  välsa om hon ville sno någon annans smycke eller öppna ett nytt paket, jag fick två jättefina smycken, men dom fick jag icke behålla. Slutade med att jag fick ett barnhalsband kan man säga, en jättekort silverkedja med lila pårlor på.. Hihi. Vi åt tacosoppa och åt massor av chokladsnask till efterrätt. Blev även guidade i Annikas Walk In Closet, GIVE ME säger jag bara. Hur mycket kläder och skor som helst, väskor och smycken fanns det oändligt mycket av. Sån' där vill jag också ha.. =(     När "dom vuxna" skulle vidare mot stan och krogen gick vi "barn" till Strandman och kikade på skräckfilm, jättemysigt.. Vi har även hunnit bestämma att den 6enovember är det barnbordets tur ... Me like a lot=)
Nu ska jag iallafall försöka klä på mig och sätta mig med mina studieer, religion  och historia står på schemat..
Får se om jag ska åka iväg och se klart på en annan skräckis ikväll, Barnhemmet, beror på om jag har skjuts och så, lite besvärligt är det alt att bo ute i Trönöskogarna, men gud så fridfullt!!

RSS 2.0